2020-10-16 13:52:08• hírek • Szatmár.ro

Itt a Spring, a Dacia első elektromos autója!!!

Hivatalosan is bemutatták a Dacia első tisztán elektromos autóját Franciaországban.

Nagy várakozás övezte az olcsó autóiról elhíresült gyártó e-autóját, mivel ezzel a lépéssel a Dacia ár tekintetében jócskán olcsóbban kínálja az elektromos autókat a többi gyártóval szemben. Az tény, hogy bizonyos elektromos modellekkel nem veheti fel a versenyt a Dacia Spring, de kialakításában, formatervezésében, ár érték arányában biztosra vehető, hogy egy kifejezetten jól eladható konstrukciót hozott össze a Dacia/Renault csapata.

Az sem mellékes tény, hogy a Dacia kényszerből alkotta me a Spring-et, hiszen ezzel a lépéssel szeretnék károsanyag kibocsátásukat csökkenteni hogy meg tudjanak felelni az EU szabályainak. 

Az autó hatótávja egy töltéssel 225 kilométer körül mozog, tehát a Spring-et inkább a városi környezetbe tervezte a Dacia de kisebb utazásokra simán bevállalható egy kis tervezéssel (iktassunk be töltőpontokat).
A Spring 3,73 méter hosszú, 1,58 méter széles, 1,48 méter magas, a tengelytávolsága pedig 2,42 méter. A csomagtere 300 literes. A 26,8 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátora 30 kW-os egyenáramú töltőről nagyjából egy óra alatt nyeri vissza a teljes hatótávra elegendő erejét.

A Dacia Spring eddig csak sötétszürke karosszériával rendelkezik, és bennfentes információk szerint költséghatékonyságból csak ebben a színben lesz elérhető. Kicsit feldobva a kocsi küllemét fluoreszkáló narancssárga díszítőelemekkel látták el, az első és a hátsó rácsba integrált oldalsó és első műagyag védőelemekkel.


 


 


 


 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: